Reflux

Pijn aan de slokdarm

Het chronische opgeven van melkzuur kan ervoor zorgen dat de slokdarm gaat irriteren. Voor de baby is dit uiterst vervelend. Er zal een brandende pijn onstaan in de keel waardoor je vaak ziet dat ze een constant grommend geluid maken en veel huilen. De kinderarts zal u vaak maagzuurremmers meegeven. Dit kan helpen tegen de slokdarm irritatie. Maar het spugen zal blijven

Wat doet de baby-osteopaat?

Gelukkig biedt de babyosteopaat uitkomst. Hij zal de spanning in de maag verminderen met zachte manuele technieken. Deze spanning kan van vele oorzaken afhankelijk zijn. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat de nek goed beweegt. Vanuit de nek komt namelijk de nervus vagus. Deze zenuw loopt naar de maag en zal de spanning van de maagwand bepalen.

Vele relaties met ander lichaamsweefsel

Ook kijkt de osteopaat naar de spanning van de omliggende organen. Via het buikvlies staan deze organen in verbinding met de maag. Spanning van het middenrif, milt, darm of alvleesklier zal ervoor zorgen dat de maag gespannen is en er meer melkzuur wordt aangemaakt. 

Heeft u vragen om wenst u een afspraak te maken kunt u bellen of mailen naar de praktijk. Reflux gaat vaak samen met andere baby kwaaltjes zoals: Veel huilen, een voorkeurshouding of darmkrampen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen