Baby osteopaat in Sint-Michielsgestel

De eerste 2 afspraken 50% korting. In maart, april en mei.

Osteopathie is een medische behandelmethode die de verlicht de spanning in het lichaam van uw baby. Als gevolg van de geboorte kunnen baby vaak spanning ontwikkelen waardoor ze prikkelbaar worden. Dit kan zorgen voor vervelende klachten zoals: Reflux, darmkrampjes, een voorkeurshouding, huilbaby of slecht slapen. De technieken die de osteopaat toepast zorgen ervoor dat uw  kindje zich makkelijk ontspant, waardoor veel babykwalen snel zullen verdwijnen.

Osteopaat Remco Lindeman heeft zich als osteopaat gespecialiseerd in de behandeling van baby’s. Deze behandelmethode, gericht op het wegnemen van de overprikkeling bij uw baby, kent zijn oorsprong vanuit embryologie. Embryologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de ontwikkeling van organismen vanaf het moment van bevruchting van de eicel tot aan de foetale fase. Embryologie bestudeert hoe cellen zich delen, differentiëren en organiseren tot weefsels, organen en orgaansystemen tijdens de vroege stadia van ontwikkeling.

Hoe oud voor baby osteopaat?

U kunt uw baby bij ons laten behandelen vanaf de derde week na de geboorte. De geboorte is voor elke baby een bijzonder stressvolle gebeurtenis waarbij veel mechanische krachten op een baby in werken. De krachten waarmee deze weeën inwerken op het lichaam van de baby kunnen gemakkelijk voor kneuzingen, stress en spanning zorgen. 

Welke klachten behandelen we als baby osteopaat?

Hoe verloopt het onderzoek bij de osteopaat?

Elke behandeling begint met een uitgebreid vraaggesprek. Hierin bespreken we wat uw kind al allemaal heeft meegemaakt? Hoe is de geboorte verlopen? Is er stress geweest na de bevalling?  Hoe gaat het op het kinderdagverblijf? Kan uw kind goed poepen? Hoe gaat het drinken? En tal van andere vragen. 

Daarna zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Tijdens dit onderzoek voelen we met zachte technieken of er spanning zit in bindweefsel. Vaak kan zich spanning gaan nestelen in de nekspieren, de borst of de buikorganen. Met de gevonden informatie komen we tot een behandelplan wat we samen bespreken. 

Het verloop van de behandeling

Tijdens de behandeling gaan we met zachte massageachtige technieken ervoor zorgen dat de beweeglijkheid van het bindweefsel weer zo optimaal mogelijk wordt. Behandeling doet geen pijn en doorgaans gaan de baby’s de behandelingen steeds prettiger vinden. Ze merken dat er meer vrijheid in het lichaam ontstaat.

Naast technieken met de handen proberen we ook inzicht te geven aan de ouders in het ontstaan van de klacht en proberen we samen af te stemmen wat we thuis kunnen doen om de gezondheid van uw baby te ondersteunen.

Wat is het resultaat?

Elke baby heeft in principe baat bij een behandeling door de osteopaat, maar hoe jonger de kinderen zijn hoe sneller ze reageren op een behandeling. Geen enkele behandeling bij een baby verloopt hetzelfde. Daarom zullen we de prikkel die de osteopaat toedient ter genezing nauwkeurig afstemmen op de belastbaarheid van uw kind. Meestal zijn er 3 tot maximaal 4 behandeling nodig voor het gewenste resultaat. In begin zit er een week tussen de behandeling en wanneer het al wat beter gaat laten we graag 2 weken tussen de behandeling.

Voor meer vragen kunt u contact opnemen met Osteopaat Remco Lindeman

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen