Huilbaby

De osteopaat behandelt effectief uw huilbaby

Huilbaby’s zijn voor de klassieke geneeskunde geen onbekend fenomeen. Medicatie en voorlichting geeft echter vaak geen bevredigend resultaat. Een huilbaby is een baby die overmatig veel huilt. Maar wat is overmatig veel? Er zijn verschillende definities voor een huilbaby. Een goede richtlijn om als ouder aan te houden is dat uw baby een huilbaby is wanneer uw eigen functioneren wordt belemmerd door het overmatig huilen. 
Zeker wanneer het zwangerschapsverlof van de ouder verloopt is het uitermate vervelend wanneer je als ouder niet genoeg tot rust komt en het functioneren van het gezin in een neerwaartse spiraal komt.

Wat doet de osteopaat?

Vaak heeft een huilbaby pijn en is er voor de baby ongemak. Dit ongemak vindt vaak zijn oorzaak in een geboortetrauma bij het kind. De schedel en het nekje komen onder grote druk en compressie te staan tijdens de uitdrijffase, wat kan lijden tot vervelende blokkades en kneuzingen die pijn kunnen geven. 
Met zachte en rustige manuele technieken kan de osteopaat ontspanning brengen in het nekspiertjes en de schedelbeenderen. Hiermee wordt het ongemak bij de baby weggenomen en de ontwikkeling van de baby komt mede hierdoor in een stroomversnelling. Omdat de nek direct in verbinding staat met de organen kunnen darmkrampjesvoorkeurshoudingen, of reflux weggenomen worden. Soms ontstaat na een moeizame geboorte een reeks symptomen die ook wel het KISS-Syndroom worden genoemd.

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen