Met uw kind naar de Osteopaat

Osteopathie werkt erg effectief bij kinderen

Rond het eerste jaar leren kinderen lopen. Vanaf deze leeftijd zal het kind daarom geregeld vallen en zichzelf stoten. Kneuzingen op vervelende plekken in het lichaam kunnen voor verschillende klachten zorgen. Osteopathie werkt gelukkig bijzonder effectief bij kinderen. Als osteopaat onderzoeken we of alle weefsels voldoende kunnen bewegen en of het kind ongemakken ervaart in het lichaam. 

Met wat voor klachten kunt u zoal terecht bij de osteopaat?

Hoe verloopt het onderzoek bij de osteopaat?

De behandeling begint met een uitgebreid vraaggesprek. Hierin bespreken we de ziektegeschiedenis van uw kind en gaan we dieper in op enkele belangrijke gebeurtenissen. Hoe is de geboorte verlopen? Is uw kind geregeld ziek?  Hoe gaat het op het kinderdagverblijf? Kan u kind goed poepen? En hoe gaat het drinken?

Daarna zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Tijdens dit onderzoek voelen we of er spanning zit in het lichaam. De osteopaat zoekt met zijn handen naar bewegingsverliezen in de buik, het bekken, de wervelkolom en de schedel. Hieruit kan de osteopaat conclusies trekken en kan er een behandelplan gemaakt worden. 

Meer over de behandeling

Tijdens de behandeling gaan we met zachte massageachtige technieken ervoor zorgen dat de beweeglijkheid van het bindweefsel weer zo optimaal mogelijk wordt. Behandeling doet geen pijn en doorgaans gaan de baby’s de behandelingen steeds leuker vinden. Ze merken dat er meer vrijheid in het lichaam ontstaat.

Welk resultaat kunt u verwachten?

Doorgaan kunt u binnen 3 tot 5 behandeling resultaat verwachten. U merkt dat uw kind speelser wordt, geduldiger, makkelijk contact maakt met vriendjes en minder klaagt over pijn. De leidsters op het kinderdagverblijf of leraren op school merken ook vaak dat de kindjes het beter gaan doen in de groep, makkelijke meekunnen met de gymles en zich beter ontwikkelen. 

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen