Moeizame geboorte

Wat zijn de gevolgen van een heftige bevalling?

De geboorte is een krachtig proces. De grote druk die er op de schedel komt tijdens de uitdrijvingsfase kan gemakkelijk voor spanning zorgen ter hoogte van de schedel. Stuitligging, sterrenkijkers of een verkeerde inkanteling zullen voor een grote druk op de schedel zorgen. Kleine gewrichten ter hoogte van de schedel kunnen gaan vastzitten. Normaal moeten deze nog enige mobiliteit hebben. Ook de schedelbasis kan een klein beetje vervormen. De schedelbasis is erg belangrijk omdat hier alle krachten samenkomen die op het hoofdje inwerken.

Symptomen in de baby periode

De spanning ter hoogte van deze gewrichten of spanning ter hoogte van de schedelbasis kunnen zorgen voor vervelende problemen bij de baby. Het kan lijden tot een afplatting, voorkeurshouding, een huilbabydarmkrampjesreflux of een onrustig hyperactieve baby die niet goed kan slapen.

Symptomen in de peuter en kleuter tijd

Op latere leeftijd kan een moeilijke geboorte zorgen voor motorische ontwikkelingsproblemen of de symptomen van ADD of ADHD verergeren. Bedwateren, leerproblemen, buikpijn of hyperactiviteit zijn ook vaak het gevolg van een moeizame geboorte.
De osteopaat is in staat met zachte manuele handelingen de spanning rond de schedelgewrichtjes en de schedelbasis te normaliseren. Vaak ziet men al binnen enkele behandelingen een groot verschil in het functioneren van de baby.

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen