Baby osteopaat in Amsterdam

Osteopathie verlicht de spanning in het lichaam van uw baby. De technieken die de osteopaat toepast zorgen ervoor dat uw  kindje zich makkelijk ontspant, waardoor veel babykwalen zullen verdwijnen.

De osteopaten bij Osteopathie Lindeman richten zich binnen de praktijk in Amsterdam en Sint-Michielsgestel met name op de behandeling van baby’s en kinderen. Osteopaat Marta Morelli en Osteopaat Maren hebben in haar opleiding speciale modules gevolgd voor de behandeling voor baby’s en kinderen.
Remco Lindeman heeft zich als osteopaat gespecialiseerd in de embryologische vorming van het individu. De verschillende visies zorgen voor een efficiënte wisselwerking van kennis en kunde binnen onze praktijk. 

Hoe oud voor baby osteopaat?

U kunt uw baby bij ons laten behandelen vanaf de derde week na de geboorte. De geboorte is voor elke baby een bijzonder stressvolle gebeurtenis waarbij veel mechanische krachten op een baby in werken. De krachten waarmee deze weeën inwerken op het lichaam van de baby kunnen gemakkelijk voor kneuzingen, stress en spanning zorgen.

 Dit kan zorgen voor het KISS-Syndroom, een huilbaby, refluxdarmkrampjes,  een voorkeurshouding of slecht slapen

Welke klachten behandelen we als baby osteopaat?

Hoe verloopt het onderzoek bij de osteopaat?

De behandeling begint met een uitgebreid vraaggesprek. Hierin bespreken we de ziektegeschiedenis van uw kind? Hoe is de geboorte verlopen? Is uw baby geregeld ziek?  Hoe gaat het op het kinderdagverblijf? Kan u kind goed poepen? En hoe gaat het drinken?

Daarna zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Tijdens dit onderzoek voelen we of er spanning zit in het lichaam. De osteopaat zoekt met zijn handen naar bewegingsverliezen in de buik, het bekken, de wervelkolom en de schedel. Hieruit kan de osteopaat conclusies trekken. Vervolgens kan er een behandelplan gemaakt worden. 

Hoe ziet de behandeling bij de osteopaat eruit?

Tijdens de behandeling gaan we met zachte massageachtige technieken ervoor zorgen dat de beweeglijkheid van het bindweefsel weer zo optimaal mogelijk wordt. Behandeling doet geen pijn en doorgaans gaan de baby’s de behandelingen steeds prettiger vinden. Ze merken dat er meer vrijheid in het lichaam ontstaat.

Wat is het effect van een behandeling van de osteopaat?

Elke baby heeft in principe baat bij een behandeling door de osteopaat. Een controlebehandeling is altijd erg zinvol om problemen in de toekomst te voorkomen. Hoe jonger de kinderen zijn hoe sneller ze reageren op een behandeling. Geen enkele behandeling bij een baby verloopt hetzelfde. De prikkel die de osteopaat toedient ter genezing wordt dan ook nauwkeurig afgestemd op de belastbaarheid uw kind. Voor meer vragen kunt u contact opnemen met één van onze osteopaten.

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen