Baby osteopaat in Amsterdam

De osteopaat behandelt de spanning in het lichaaam van uw baby

Osteopathie verlicht de spanning in het lichaam van uw baby. De technieken die de osteopaat toepast zorgen ervoor dat uw baby zich makkelijk ontspant, waardoor veel baby kwalen zullen verdwijnen.

Nica Wesselink en Remco Lindeman richten zich binnen de praktijk in Amsterdam met name op de behandeling van baby’s en kinderen.
Osteopaat Nica Wesselink heeft in haar opleiding speciale modules gevolgd voor de behandeling voor baby’s en kinderen.
Remco Lindeman heeft zich als osteopaat gespecialiseerd in de embryologische vorming van het individu. Deze twee visies samen zorgen voor een efficiënte wisselwerking van kennis en kunde binnen onze praktijk. 

Veel stress ontstaat tijdens de bevalling

De geboorte is voor elke baby een bijzonder stressvolle gebeurtenis waarbij veel mechanische krachten op een baby in werken. De krachten waarmee deze weeën inwerken op het schedeltje van de baby kunnen gemakkelijk voor mechanische blokkades zorgen.

Een voorbeeld hiervan is wanneer de “nog zachte” fontanellen bij de schedel van de baby, tijdens het verlaten van het moederlichaam, over elkaar heen schuiven. Als deze fontanellen niet goed terugschuiven raken bepaalde schedelstructuren beklemd. Hieropvolgend raken bloedvaten en zenuwen bekneld en geïrriteerd. Dit kan hierdoor een oorzaak zijn voor het KISS-Syndroom, een huilbabydarmkrampjes of voorkeurshouding. De osteopaat behandelt natuurlijk niet alleen de schedel. Net als bij volwassenen wordt heel het lichaam onderzocht en behandeld.

Klachten die wij zoal behandelen

Hoe verloopt het onderzoek bij de osteopaat?

De behandeling begint met een uitgebreid vraaggesprek. Hierin bespreken we de ziektegeschiedenis van uw kind? Hoe is de geboorte verlopen? Is uw kind geregeld ziek?  Hoe gaat het op het kinderdagverblijf? Kan u kind goed poepen? En hoe gaat het drinken?

Daarna zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Tijdens dit onderzoek voelen we of er spanning zit in het lichaam. De osteopaat zoekt met zijn handen naar bewegingsverliezen in de buik, het bekken, de wervelkolom en de schedel. Hieruit kan de osteopaat conclusies trekken. Vervolgens kan er een behandelplan gemaakt worden. 

De behandeling voor uw baby

Tijdens de behandeling gaan we met zachte massageachtige technieken ervoor zorgen dat de beweeglijkheid van het bindweefsel weer zo optimaal mogelijk wordt. Behandeling doet geen pijn en doorgaans gaan de baby’s de behandelingen steeds prettiger vinden. Ze merken dat er meer vrijheid in het lichaam ontstaat.

Behandeling vanaf 2 weken voor uw baby

Elke baby heeft in principe baat bij een behandeling door de osteopaat. Een controlebehandeling is altijd erg zinvol om problemen in de toekomst te voorkomen. Hoe jonger de kinderen zijn hoe sneller ze reageren op een behandeling. Geen enkele behandeling bij een baby verloopt hetzelfde. De prikkel die de osteopaat toedient ter genezing wordt dan ook nauwkeurig afgestemd op de belastbaarheid uw kind. Voor meer vragen kunt u contact opnemen met één van onze osteopaten.

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen