Voorkeurshouding

Snel en effectief behandelbaar bij de osteopaat

Voorkeurshouding bij baby’s ontstaan door spanning ter hoogte van de hoogste nekwervel, of door een geboortetrauma ter hoogte van de schedelbasis.

Spierspanning in de nek

Ter hoogte van de hoogste nekwervels zit een belangrijke schakel, namelijk onze hersenstam. Onze hersenstam staat in verbinding met bijna ons totale lichaam. Wanneer er zich elders in het lichaam spanning voordoet zullen de spieren rond de hersenstam aan één kant van de nek reageren met een verhoging van de basisspanning. De baby is hiermee geneigd zichzelf naar de spanning te richten. 
De osteopaat lost de fixaties op die oorzakelijk zijn voor de spanning in de nekspieren. Een lokale nabehandeling van de nek en halswervels zal het laatste restje van de voorkeurshouding wegnemen.

Voorkeurshouding door geboortetrauma

Een geboortetrauma ter hoogte van de schedelbasis ontstaat na een stuitligging of zware bevalling. De biomechanische verandering t.h.v. de schedelbasis zorgt voor het asymmetrisch groeien van de schedel. Één kant van de schedel is afgeplat. Wanneer de baby op de rug ligt zal het hoofdje automatisch naar de afplatting draaien. 
De osteopaat kan met zachte manuele technieken de asymmetrie van de schedelbasis normaliseren. De schedel kan nu weer symmetrisch groeien. 

Let op! Wacht niet te lang met het consulteren van een osteopaat bij een geboortetrauma. Hoe sneller behandeld des te beter het resultaat. Baby’s zijn behandelbaar vanaf 2 weken na de geboorte.

Een voorkeurshouding gaat vaak samen met andere klachten die bij baby’s vaak voorkomen zoals: Darmkrampjes, overmatig huilen, reflux of het KISS-sydroom

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen