Osteopathie voor baby’s is gelukkig heel toegankelijk. Een baby osteopaat is de oplossing voor heel veel verschillende kwaaltjes als darmkrampjes, reflux, een voorkeurshouding en ga zo maar door. Meer hierover lees je op de pagina van baby osteopaat in Amsterdam. Tijdens de behandeling krijgen we veelal de vraag van moeders hoe hun baby zal reageren na de behandeling. Hier een korte uitleg

Baby’s kunnen heel verschillend reageren na behandeling osteopaat

Na de behandeling van de osteopaat zal je baby zeker reageren. De mate van de reactie ligt een beetje aan de heftigheid van de klacht waarmee je naar onze praktijk kwam en natuurlijk ook je baby zelf. De ene baby laat sneller van zich horen dan de andere baby en ook de lichamelijk reactie is heel verschillend.

Wat kan je verwachten na een osteopathie behandeling van je baby?

Je baby zal even tijd nodig hebben om weer in balans te komen. Vaak zien we dat een baby na een bezoek juist veel rustiger is (veel slapen, minder huilen), maar soms ook zien we dat een baby vaak onrustiger is. Geen nood, een reactie is goed en zal zich zeker herstellen. Ons advies is om je baby rust, regelmaat en ruimte te geven. Plan niet teveel activiteiten in op de dagen na de behandeling en laat je baby zijn of haar eigen balans vinden.

Wanneer de volgende afspraak voor baby na osteopaat behandeling?

Bij een baby houden we even wat meer ruimte aan dan bij een volwassenen. In de regel zit er circa 2-3 weken tussen de behandelingen. Nogmaals, dit is afhankelijk van de klacht(en) en de mate van de klacht(en). Vraag onze osteopaat tijdens de behandeling naar wat het beste is voor jouw baby.