Eczeem en allergie

Eczeem is te verhelpen met osteopathie.

De oorzaak van eczeem bij baby’s en volwassen wordt vaak gevonden bij het slecht werken van de primaire uitscheidingsorganen. De lever en de darmen zijn primaire uitscheidingsorganen. Op het moment dat deze organen onder stress staan kunnen ze onvoldoende de afvalstoffen van het lichaam elimineren. De huid wordt dan gebruikt voor het elimineren van de afvalstoffen. Via kleine ontstekingsprocessen kunnen de afvalstoffen door de huid migreren. Deze ontstekingshaarden zorgen vaak voor het ontstaan van de eczeem.

De osteopaat gaat opzoek naar de oorzaak

De doelstelling van de osteopaat is om de lever, darmen en vaak ook de longen optimaal te laten functioneren. De mobiliteit, doorbloeding en bezenuwing van deze organen wordt geoptimaliseerd. Het inwendige lichaam van de baby is zo instaat zelf haar afvalstoffen te elimineren.
Ook wordt de voeding  uitgebalanceerd. Zit er een onderliggende intolerantie of allergie? Dan dient deze uit het voedingspatroon gehaald te worden. Hoe minder slechte afvalstoffen er in het lichaam komen, des te beter.

Voedselallergie

De osteopaat kan de voedselproducten opsporen waar uw kind allergisch of intolerant voor is. Mogelijk allergieën of intoleranties zijn: koemelkallergie, glutenintolerantie of lactose intolerantie. Deze dienen uit het voedingsproces genomen te worden. Vaak bestaan er vervangers voor de producten waar uw baby of kind allergisch voor is. De osteopaat kan hierover informatie verstrekken.

Let op…! De eerste 2 maanden neemt de baby alles wat er binnenkomt, via de darmen, op in de bloedsomloop. Het lichaam maakt tijdelijk antistoffen aan tegen verkeerde moleculen. Wanneer u de eerste 2 maanden een allergie ontdekt bij uw baby, dan kan het zijn dat deze allergie verdwijnt na 2 maanden. De baby heeft dan een selectiviteit van de darmwand ontwikkeld en de verkeerde stoffen kunnen nu niet meer in het bloed komen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen