Zwanger en osteopathie

Waarom naar een osteopaat bij zwangerschap? Simpelweg, omdat osteopathie een uitstekende en veilige behandeling is als je zwanger bent. Het helpt je gemakkelijker de zwangerschap door te komen, zeker als je last hebt van zwangerschapskwaaltjes. Tijdens de zwangerschap staat je lichaam namelijk bol van veranderingen en hormonale processen zorgen ervoor dat je gewrichten weker worden en je lichaamsgewicht toeneemt. De groeiende baby heeft plek nodig in de buik en dit gaat gepaard met vele veranderingen.

Wat doet een osteopaat bij zwangerschap?

Een behandeling bij een osteopaat is gericht op het verbeteren van het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten). Ook kunnen andere klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, verminderde weerstand e.d. worden behandeld. De osteopaat werkt niet alleen aan de symptomen, maar kijkt ook naar de oorzaken. Indien mogelijk zal hij of zij adviezen geven over oefeningen, houding, levensstijl of iets anders om klachten te verminderen. Het doel van de behandeling is dat er meer balans komt in jouw lichaam en dat van jouw baby zodat jullie beiden minder stress ervaren en een prettige en  onbezorgde zwangerschap door kunnen maken. 

Een behandeling bij een osteopaat is gericht op het verbeteren van het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten). Ook kunnen andere klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, verminderde weerstand e.d. worden behandeld. De osteopaat werkt niet alleen aan de symptomen, maar kijkt ook naar de oorzaken. Indien mogelijk zal hij of zij adviezen geven over oefeningen, houding, levensstijl of iets anders om klachten te verminderen. Het doel van de behandeling is dat er meer balans komt in jouw lichaam en dat van jouw baby . Zo ervaren jullie beiden minder stress en kunnen jullie een prettige en  onbezorgde zwangerschap doormaken. 

Mag je naar de osteopaat als je zwanger bent?

Deze vraag krijgen wij vaak via de mail voordat mensen een afspraak maken. Ja, natuurlijk mag je naar de osteopaat als je zwanger bent. Osteopathie is veilig voor alle leeftijden en ook voor zwangere vrouwen. Sterker nog: een osteopaat kan heel veel zwangerschapskwalen verminderen. Hieronder een overzicht van klachten tijdens de zwangerschap waar Praktijk osteopathie Lindeman je bij kan helpen.

Met welke klachten kan ik naar de osteopaat bij zwangerschap?

Wat is het effect op uw baby?

Een behandeling van een osteopaat werkt positief voor zowel moeder als kind. Voor de baby is bijvoorbeeld een stabiel en soepel bekken belangrijk. Een bekken dat te flexibel of juist te gespannen is kan gevolgen hebben voor o.a. de positie van de baby. Daarnaast kan het verwijderen we spanning en stress bij de moeder ervoor zorgen dat de baby meer ruimte krijgt in de baarmoeder en dat werkt weer positief op de groei en ontwikkeling van je kind. Het is dus altijd zinvol om preventief een afspraak te maken bij een osteopaat als je zwanger bent.

Is osteopathie veilig als ik zwanger ben?

Het antwoord op de vraag of het veilig is om naar een osteopaat te gaan bij zwangerschap is: ja. Osteopathie is veilig en effectief voor zowel moeder als kind. Door snel een effectief te handelen kunnen klachten in een vroeg stadium al worden aangepakt. Een juiste balans tussen voeding, lichamelijke belasting en lichamelijke flexibiliteit zijn essentieel om zo fit mogelijk het geboorteproces in te gaan.

Vragen over osteopathie en zwangerschap?

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. Bel hiervoor naar het centraal telefoonnummer 020 2614199 of mail naar info@osteopathielindeman.nl. Wij zitten in Amsterdam Zuid (Rivierenbuurt) en in Amsterdam Oost. Op beide locaties ben je natuurlijk van harte welkom. Wij helpen je graag.

Maak een afspraak

Maak een afspraak of neem contact op om een vraag te stellen