Whiplash

By juni 14, 2024Nieuws

Osteopathie bij whiplash klachten is gelukkig heel toegankelijk. Waar je bij andere disciplines als de fysiotherapeut of manueel therapeut vaak na verloop van tijd geen verbetering meer ervaart kan een osteopaat toch nog meer bereiken. Meer hierover lees je op de pagina van whiplash behandeling in Amsterdam. Tijdens de behandeling krijgen we veelal de vraag hoe de reactie zal zijn op een behandeling. Hier een korte uitleg

Clienten kunnen heel verschillend reageren na behandeling osteopaat

Na de behandeling van de osteopaat zal je zeker reageren op je whiplash kachten. De mate van de reactie ligt een beetje aan de heftigheid van de klacht waarmee je naar onze praktijk kwam en natuurlijk ook intensiteit van de behandeling. We trachten de prikkel geleidelijk op te bouwen om zoveel mogelijk het lichaam uit te lokken tot zelfstandig herstel.

Wat kan je verwachten na een osteopathie behandeling van je whiplash?

Je nek zal even tijd nodig hebben om weer in balans te komen. Vaak zien we dat de symptomen na een bezoek juist veel rustiger zijn (meer mobiliteit, minder pijnklachten), maar soms ook zien we dat er even wat prikkelende reactie is. Geen nood, een reactie is goed en zal zich zeker herstellen. Ons advies is om na de behandeling wat rust, regelmaat en ruimte te nemen. Plan niet teveel activiteiten in op de dagen na de behandeling en laat je lichaam zijn of haar eigen balans vinden.

Wanneer de volgende afspraak voor je whiplash na de osteopaat behandeling?

In het begin zal de behandeling frequentie wat intenser zijn. Van 1 tot 2 weken. Maar als snel is het niet meer dan 1x per maand nodig om te komen. Nogmaals, dit is afhankelijk van de klacht(en) en de mate van de klacht(en). Vraag onze osteopaat tijdens de behandeling naar wat het beste is voor je herstel.