Krampjes in de darmen

Darmkrampjes bij baby’s

Darmkrampjes zijn een veelvoorkomend probleem bij baby’s.  Het is vervelend en pijnlijk voor de baby en kan voor onzekerheid zorgen bij de ouders. Via de huisarts en het consultatiebureau wordt er gezocht naar veranderingen in de voeding. Gaan de darmkrampjes gepaard met eczeem dan kan de voeding aanpassen erg zinvol zijn. Ook gaan de krampjes geregeld samen met overmatig huilen en refluxklachten.

Nekblokkades

Echter, vaak zijn de darmkrampjes het gevolg van blokkades in de nek. Uit de nek komt de n. Vagus. Deze zenuw stuurt de darmen aan. Bij een blokkade als gevolg van een geboortetrauma kan deze zenuw in gekneld raken.
De osteopaat kan met zachte technieken de nek los masseren.  Dit zorgt voor een bevrijding van de n. Vagus een geeft enorme ontspanning bij uw kind. Darmen gaan weer beter functioneren, de ontlasting verbeterd en het huilen verminderd. Vaak zal dit ervoor zorgen dat de baby ’s nacht goed slaapt en de ontwikkeling van het kind in een stroomversnelling komt.

Allergie of intolerantie

Indien er een onderliggende allergie of voedingsintolerantie aan de krampen ten grondslag liggen, zal de osteopaat u gedegen advies geven hoe u de babyvoeding het beste kan aanpassen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen