Sport osteopathie

Osteopathie, een uitstekende therapie bij sportblessures.

Als sportosteopaat zijn Osteopaat Remco Lindeman en Osteopaat Nica Wesselink gespecialiseerd in sportblessures.

Wat doet een osteopaat?

Doordat de osteopaat niet alleen het bewegingsapparaat behandelt, maar ook het ruggenmerg en de organen, kan de osteopaat gedetailleerde bewegingsverliezen detecteren en behandelen. Deze kunnen liggen in het bindweefsel van ons beweginsapparaat maar ook bij het buikvlies van onze organen of het ruggenmerg. Via mechanische, neurologische en embryologische relaties zijn deze namelijk gelinkt met het bewegingsapparaat. Lange, slepende blessures kunnen worden verholpen met osteopathie doordat de osteopaat naar het totale lichaam kijkt. Bij sporters gaat het dat ook om de details!

Spierkracht en actieve stabiliteit

De unieke methode die wordt gebruikt in de kliniek van Osteopathie Lindeman zal een supersnel resultaat creëren. Met behulp van spier-testen kan de osteopaat detecteren waar de oorzaak van het probleem zit. Zijn aanpak zal spier kracht en specifieke stabiliteit creëren in slechts enkele behandelingen. U zal zich bewust zijn van het resultaat, reeds bij de behandeling.

Snellere revalidatie 

Het kan voorkomen dat bij een lange revalidatieperiode na een schouderoperatie, knieoperatie of botfractuur de revalidatie bij de fysiotherapeut stagneert. Vaak is het zelfherstellend vermogen van het lichaam niet optimaal en kan de osteopaat er voor zorgen dat dit weer verbetert. Het revalidatieproces onder leiding van een sportfysiotherapeut of sportarts zal, in combinatie met behandeling door een osteopaat, met sprongen vooruit gaan.

Deel deze pagina

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen