Migraine

Mechanismes achter migraine

Over migraines zijn veel verschillende filosofieën. In de klassieke geneeskunde in men op zoek om de oorzaak in genetica te vinden. Er zijn genen bekend dat vaak voorkomen bij mensen die aan migraine lijden. Wanneer we fysiologisch naar de mechanisme kijken ziet men het volgende optreden.

Stress en andere oorzaken

Stress, ongeacht wat de bron daarvan is, zorgt voor een neurologische reactie die wordt aangestuurd door de hypothalamus en hypofyse. Het zogenaamde ‘fight and flight’ mechanisme. Hierdoor zullen de bloedvaten in het hoofd gaan verwijden om de bloedvoorziening naar de hersenen te optimaliseren in tijden van stress. Dit is namelijk een overlevingsmechanisme van de mens. 
Normaal gesproken zou dit maar van tijdelijke aard zijn, maar bij migraine patiënten blijven deze bloedvaten wijd open staan. Het gevolg is dat deze bloedvaten tegen zenuwen en hersendelen gaan drukken. Ook migreren er vrije radicalen uit de bloedvaten in het hersenweefsel. Een giftig proces!

Wat zijn typische stressfactoren

In principe kan elke vorm van stress ervoor zorgen dat dit mechanisme in werking gezet wordt. Denk aan emotionele stress, voedingsintoleranties, hormonale stress of mechanische blokkades.
De osteopaat gaat opzoek welke van deze stress dominant is in uw leven.  Zodat het lichaam minder in de stress reactie komt. De osteopaat gaat uw eetgewoontes in balans brengen zodat uw darmen beter functioneren, stress mangement toepassen en blokkades in het lichaam bevrijden. Op deze manier zal getracht worden de stress sterk te reduceren zodat de klachten sterk verminderen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen