De darmen

Spanning in de darmen

Erg veel mensen lopen met darmklachten rond die de artsen niet kunnen verhelpen. De arts zal met medicatie en advies uw darmprobleem bestrijden, maar helaas niet altijd succesvol. De osteopaat kan u helpen om van uw darmklachten af te komen doordat hij het probleem anders benaderd. Hij onderzoekt of een verminderde beweeglijkheid oorzaak is van uw darmproblemen. Verklevingen tussen de darmlussen zal pijn geven en een afgekneld bloedvat zal het darmweefsel minder gezond maken.

Vaak is het niet afdoende om stress te verminderen. Het heeft zeker effect op het darmsysteem, maar vaak is het zenuwstelsel zo ver uit balans dat de klachten toch nog blijven. De osteopaat kan uw zenuwstelsel weer in balans brengen, zodat de darmen minder geprikkeld worden.

Voeding en supplementen

Natuurlijk is de voeding belangrijk. Maar een gezond darmsysteem kan uw voeding makkelijker verteren. Het is lang niet altijd zo dat u een product helemaal niet meer mag eten. Indien er toch een allergie of intoleratie aanwezig is zal de osteopaat deze herkennen.Soms is het nodig om bepaalde supplementen te slikken. Deze kunnen bepaalde binnendringers in de darmen doden. Denk bijvoorbeeld aan parasieten, schimmels en bacteriën.

Deel deze pagina

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen