Schouderpijn

Een complex gewricht

Het schoudercomplex bestaat uit wel 5 verschillende gewrichten en glijvlakken. Het onstaan van schouderblessures kan daarom ook in veel verschillende oorzaken schuilen. De osteopaat onderzoekt gedetailleerd waar deze problemen vandaan komen.

Mobiliteit en instabileit

In de schouder is er sprake van een constante balans tussen mobiliteit en stabiliteit. Wanneer de mobiliteit vergroot wordt moeten de spieren harder werken om de stabiliteit te kunnen waarborgen. Uit een verstoring van deze balans kunnen veel verschillende klachten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan frozen schoulderpeesontstekingen, en schouderinstabiliteit. Ook een mechanische impact na een val of stoot kan nog jaren onverklaarde pijn geven. Klik een van de bovenstaande linkjes aan om meer te weten te komen over uw blessure.

Osteopathie Lindeman in Amsterdam

Osteopaat Remco Lindeman is via scholing in de sport osteopathie gespecialiseerd in schouderrevalidatie. Met spierkrachttesten onderzoekt hij waar de oorzaak van het probleem zich manifesteert. Deze kunnen zich in de schouder bevinden, maar ook bij andere lichaamsdelen. Het kaakgewricht, het bekken en zelfs de voeten hebben een directe link met het schoudercomplex.  

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen