Burn out

Geen energie

Merk u dat uw energielevel dramatisch gezakt is en merkt u dat uw zin in het leven weg is dan kan de osteopaat misschien uitkomst bieden. Wanneer je te lange tijd onder stress hebt gefunctioneerd en te weinig rust hebt genomen kan het zijn dat je het gevoel hebt dat alle energie in je lichaam weg is.

Bijnier

De bijnier is het orgaan in ons lichaam wat cortisol en adrenaline aanmaakt. Door cortisol of adrenaline aan te maken zal de suikerspiegel stijgen waardoor energie kan worden vrijgemaakt. Wanneer de suikespiegel te hoog is maakt onze alvleesklier insuline aan om de suikespiegel te laten zakken. Op deze manier blijft de suikerspiegel binnen bepaalde grenzen. Dit zorgt voor voldoende energie en vitaliteit maar ook voor een sterke afweer.

Te lang maar doorgaan

Onze bijnier werkt als een soort zelf oplaadbare batterij, maar wanneer het lichaam te lang onder stress staat moet de bijnier toch te hard werken.  Het kan zichzelf niet meer opladen en kan hierdoor uitgeput raken. Op deze momenten voel je letterlijk geen energie meer in het lichaam.

burn-out-Amsterdam

Voeding, beweging en stress-mangement

Bovenstaande informatie is essentieel in een gedegen herstel na een burn-out. Gezond eten betekent het weglaten van snelle suikers, het toevoegen van essentiële vetzuren en het eten van makkelijk afbreekbare eiwitten. Een regelmatig en rustige opbouw in sport is een andere essentieel element om je weer vitaal en krachtig te voelen. Naast voeding en beweging is het leren omgaan met stress en stress vermijden een super belangrijke schakel. De osteopaat helpt u hierbij. Samen wordt een plan gemaakt en zal hij kijken op welke schakels u winst dient te boeken.

Deel deze pagina

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen