Frozen Shoulder

Revalidatie van schouderklachten

Een capsulitis of erger nog, een frozen shoulder, zal het totale functioneren van iemand belemmeren. Behandeling is vaak een tijdrovend proces. Osteopathie kan deze revalidatie sterk verminderen. Het kapsel van de schouder gaat niet zomaar vast zitten. De osteopaat gaat dan ook op zoek naar de oorzaak van de klacht. Dit kan bijvoorbeeld een mechanische, chemische of emotionele oorzaak hebben.

Een valpartij

Een val op de schouder kan uiteindelijk het functioneren van de schouder zo erg schade dat er een frozen schoulder ontstaat. In het kapsel zitten ontzettend veel voelsprieten en wanneer  door mechanische schade deze voelsprieten niet meer goed werken gaat het lichaam ontstekingmechanismes activeren. Het gevolg van deze ontsteking mechanismes is dat het kapsel gaat ontsteken en verstijven.
De osteopaat kan het functioneren van de schouder tot in detail optimaliseren, waardoor het ontstekingsproces verdwijnt.

Een chemische link

Chemische of metabole processen liggen vaak aan de oorsprong van een frozen shoulder. Wanneer het bloed te veel afvalstoffen bevat kan dit zorgen dat het kapsel gaat overreageren. De osteopaat pakt dan gericht uw voedingspatroon aan en zal de verteringsorganen behandelen. Wanneer uw verteringsorganen beter werken zullen er minder afvalstoffen in uw bloed zitten en zal het kapsel minder reageren.

Ook emotionele factoren kunnen een sterke invloed hebben op de beweeglijkheid van de schouder. Denkt u bijvoorbeeld eens aan het spreekwoord: “de wereld op je schouders dragen”.  Wanneer we stress en druk  ervaren trekken we onze schouders op waardoor de bloedvoorziening naar het schoudergewricht wordt afgekneld. Een dergelijke oorzaak kan het genezingsproces sterk vertragen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen