Peesonsteking of tendinitis

Hoe ontstaat een tendinitis

Een peesontsteking ontstaat niet zomaar. Overbelasting is vaak het laatste duwtje waardoor de pees gaat onsteken. De osteopaat kijk daarom gedetailleerd wat mogelijke lichamelijke oorzaken zijn waardoor de schouder minder belastbaar is. Het schoudercomplex bestaat uit 5 gewrichten en glijvlakken. Kortom, er zijn dus vele oorzaken mogelijk.

Instabiliteit

Schouder instabiliteit is vaak een belangrijke oorzaak waardoor een pees gaat onsteken. Dit kan ontstaan na een val of verkeerde beweging, maar kan ook ontstaan door blokkades in het lichaam. De schouderspieren moeten dan harder werken om de stabiliteit te waarborgen. Deze overbelasting kan vervolgens zorgen voor te grote krachten op het peesweefsel waardoor het lichaam gaat protesteren. Het lichaam gaatt bepaalde stofjes vrij maken waardoor de pees gaat ontsteken. Eigelijk geeft het lichaam aan: Stop de schouder te gebruiken, want ik houd het niet meer!  Lees hier hoe deze instabiliteit aangepakt kan worden.

Vermindere beweeglijkheid

Ook een vermindere beweeglijkheid, zoals een frozen shoulder kan ervoor zorgen dat er een peesontsteking ontstaan. Dit mobiliteitsverlies kan ontstaan na een val, maar ook spanning in de organen kan ervoor zorgen dat de schouder vast komt te zitten. Een bronchitis kan ervoor zorgen dat het longweefsel minder flexibel is. Stress zal bijvoorbeeld zorgen dat de ribben gaan blokkeren. De positie van de schouder kan hierdoor veranderen waardoor het spier-peesweefsel moet gaan compenseren.  Uiteindelijk kan dit zorgen voor ontstekingsmechanismes in het peesweefsel.

Gerelateerde pagina’s

Deel deze pagina

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen