Hamstring blessure

Behandel uw hamstring blessure bij de osteopaat

Hamstring blessures zijn veel voorkomende sportblessures. Bekende topsporters als Arjan Robben en Usain Bolt kampen vaak met hamstring kwalen. Een scheur, verrekking, kneuzing en spasme zijn zomaar enkele voorbeelden van mogelijk hamstring kwalen. Vaak is de ene blessure de aanzet tot de volgende. Loopt een (top)sporter al lang rond met een spasme van de hamstring dan heeft hij of zij een grote kans om een verrekking of scheur op te lopen.

Onderdeel van een spierketting

Spierkettingen ontstaan doordat de spieren in elkaar overlopen om hun krachten te vergroten. De hamstring is een onderdeel van de achterste spierketting.  Deze loopt van de onderkant van de voet, via de achillespees helemaal door tot de schedel en heeft belangrijke functies. Spanning ter hoogte van onze ingewanden en ons ruggenmerg zullen zorgen voor een hogere basisspanning van de achterste spierketting inclusief de hamstring. Want de hamstrings, ingewanden en ruggenmerg hebben een gezamelijk aanhechtingspunt aan ons bekken. Ze functioneren als een eenheid.
Omdat het lichaam in spierkettingen werkt heeft de beweeglijkheid van de voet, heup en lage rug ook een ontzettend groot effect op de spanning van de hamstring. Wanneer de basisspanning toeneemt zal het risico op sportblessures ernstig toenemen.

Wat doet de osteopaat?

Aangezien de hamsting zoveel relaties heeft met de rest van het lichaam onderzoekt de osteopaat het totale lichaam. De osteopaat behandelt vervolgens de bewegingsverliezen die een relatie kunnen hebben met de hamstring en de achterste spierketting. Op het moment dat de oorzaak behandelt wordt zal direct de spanning in de hamstring verminderen en het risico op het ontstaan of aanblijven van hamstring blessures dalen.

Deel deze pagina

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen