Achillespees

Hoe ontstaat een achillespees ontsteking?

Hardlopers ondervinden vaak chronische irritatie aan hun achillespees. Meerdere factoren kunnen een ontsteking uitlokken. De achillespees zit vast aan zowel de hiel als het kniegewricht.  Wanneer de hiel en het kniegewricht minder goed bewegen zal de kuitspier op spanning komen.
Stel dat de bezenuwing van de kuitspier onder stress staat dan zal de kuitspier een verhoogde basisspanning krijgen. Door beide factoren ontstaan grote trekkrachten op de kuitspier. De grootste trekkrachten bevinden zich meestal op de aanhechingsplaats ter hoogte van de hiel. Hierdoor ontstaat vaak een achillespees ontsteking bij overbelasting.

Wat doet de osteopaat?

De osteopaat zal kijken waarom de kuitspier onder spanning staat. Dit doet hij door de mobiliteit te testen van de enkel, voet en het kniegewricht. Ook zal hij nagaan of de mobiliteit van de lage rug goed is. Spanning in de lage rug kan ervoor zorgen dat de bezenuwing naar de kuitspier niet goed verloopt. Het is erg belangrijk dat de lage rug goed mobiel is. Blokkades kunnen bijvoorbeeld ontstaan doordat het buikvlies op bepaalde plekken vastzit. Het is dan erg belangrijk om dit buikvlies goed te mobiliseren. Achillespees problematiek gaat vaak samen met andere klachten zoals bijvoorbeeld hielspoor.

Contact

Laat u behandelen door een sport osteopaat en ervaar op deze manier weer een pijnvrije work-out. Via 020 26 141 99 kunt u te praktijk bereiken voor een afspraak.

Deel deze pagina

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen