Misselijkheid en maagzuur

Misselijkheid en maagzuur

Zwangerschapsmisselijkheid en maagzuur zijn ongemakken die zowel in het eerste als in het laatste trimester van de zwangerschap kunnen voorkomen. Zelden hebben vrouwen er de hele zwangerschap last van.

De invloed van de hormonen

In het eerste trimester zijn de hormonale veranderingen verantwoordelijk voor een verminderde werking van slokdarm en maag. De lever kan ook voor misselijkheid zorgen omdat ze extra belast wordt tijdens de zwangerschap. De vele hormonen die in het begin van de zwangerschap vrijkomen moeten door de lever worden afgebroken. De zware belasting op dit orgaan zorgt vaak voor misselijkheid. 
In het laatste trimester drukt de gegroeide baarmoeder met de baby tegen de ingewanden en de maag waardoor maagzuur, oprispingen of reflux kan optreden.

Wat doet de osteopaat?

Als osteopaat kunnen we de functie van de spijsverteringsorganen en de lever verbeteren op verschillende manieren.

  • In eerste instantie maken we de omgeving vrij van spanningen ter hoogte van de borstkas en het diafragma. Dit doen we aan de hand van zeer zachte technieken aangepast aan de zwangerschap.
  • Ten tweede gaan we het totaal van de zenuwen van de spijsverteringsorganen en de lever met osteopatische technieken optimaliseren.
    -Verder stemmen we met u uw voedingspatroon af, eventueel raden we u aan om bepaalde supplementen te nemen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen