Fertiliteits problemen

De doorbloeding van de baarmoeder

Het uitblijven van een zwangerschap kan heel veel oorzaken hebben. Soms is een zwakke doorbloeding door verklevingen of spanningen in het bekkengebied genoeg om een zwangerschap te verhinderen. Met bepaalde technieken in de osteopathie kunnen we deze verklevingen en spanningen vrijmaken, waardoor de doorbloeding in het bekkengebied verbeterd wordt. Dit creëert een gunstiger klimaat om tot een zwangerschap te komen.

De positie van de baarmoeder en de eierstokken

Gedurende de menstruatiecyclus beweegt de baarmoeder in het kleine bekken. Het is essentieel dat gedurende deze periode de baarmoeder wordt ondersteund. Anders ontstaat er teveel druk op de baarmoeder en de eierstokken. Dit gewicht kan ervoor zorgen dat de baarmoeder dreigt te verzakken. Dit noemen we in de geneeskunde ptose. Ptose is een ongunstige positie om zwanger te worden. De osteopaat kan weer balans brengen in het keine bekken waardoor het gewicht verdeeld wordt. Op deze manier kan uw zwangerschapskans sterk toenemen. 

Dat de behandeling uitgevoerd door de osteopaat de vruchtbaarheid verbeteren bij de vrouw laten ook verschillende wetenschappelijke studies zien. Bijgevoegd artikel (zie link) beschrijft de werking van manuele behandeling bij sub-infertiliteit. 

De fertiliteitsmasseuse

In de praktijk werken we veelvuldig samen met fertiliteitsmasseuze Marije Jelsma. Fertiliteitsmassage zorg voor een betere doorbloeding van je baarmoeder en de kwaliteit van je eicellen verbetert. De combinatie van osteopathie met fertiliteitsmassage pakt vaak verassend goed uit. Meer informatie kunt u vinden op ww.zozwangerworden.nl of www.bemama.nl

Indien je meer informatie of een afspraak wilt, aarzel niet om ons te contacteren.

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen