Stuitpijn

Stuitpijn bij zwangerschap, de oorzaken

Over het algemeen kan stuitpijn verschillende oorzaken hebben: een breuk, kneuzing, ontsteking, scheefstand. Door de gewichtstoename, de moeilijkheden die de zwangere vrouw ondervindt om een stabiele en correcte houding te vinden en eventueel de aanwezigheid van bekkeninstabiliteit, geeft de zwangerschap meer kans op problemen ter hoogte van het stuitje. Ook tijdens de bevalling kan een te hoge druk op het staartbeentje leiden tot scheefstand, kneuzing of zelfs breuken.

Wat doet de osteopaat?

Om de balans in de lichaamshouding te ondersteunen, dus ook ter hoogte van het heiligbeen en het stuitje, past de osteopaat cranio-sacrale technieken toe. De osteopaat gaat ook via aangepaste technieken de bloedcirculatie in het bekken stimuleren om de druk in de bekkenbodemspieren af te zwakken.

Vitaliteit

We moeten u zo sterk mogelijk maken. Een slecht vitaliteit is namelijk vaak de oorzaak waardoor het stuitje de toenemende druk op de bekkenbodem niet meer aan kan. Daarom gaan we uw lichaam in zijn totaliteit onderzoeken. Zitten er blokkades in de wervelkolom? Heeft uw voedingspatroon ondersteuning nodig? Functioneren uw darmen goed? Alle problemen die we tijdens het uitgebreid lichamelijk onderzoek tegen komen zijn dan ook belangrijk om te verbeteren.

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen