Carpaal tunnel syndroom

Carpaaltunnel syndroom en zwangerschap

Carpaal tunnel syndroom of CTS is de beklemming van de middelste armzenuw (nervus medianus) ter hoogte van de pols. CTS tijdens de zwangerschap ontstaat meestal pas vanaf de zesde maand door vochtophoping in het lichaam als gevolg van hormonale veranderingen. Deze vochtophoping ter hoogte van de pols hoeft niet zichtbaar te zijn om er last van te hebben.

Symptomen

De mogelijke symptomen zijn prikkelingen, tintelingen, slapend gevoel of doof gevoel in de duim, wijs en middelvinger en krachtverlies. In de nacht worden de symptomen vaak erger. Uitstraling naar de elleboog en de schouder is ook mogelijk. Daarnaast kunnen je armen zwaar en gezwollen aanvoelen door de verhinderde bloeddoorstroming.

Wat kan de osteopaat betekenen?

We gaan lokaal de pols onderzoeken op bewegingsverminderingen in de gewrichten (blokkades van gewrichten) en spanningen ter hoogte van de spieren en het bindweefsel. Om andere oorzaken uit te sluiten is het ook belangrijk om de omgeving te bekijken zoals de arm, schouder, nek en borstkas op zoek naar fasciale spanningen. Dergelijke spanningen kunnen ervoor zorgen dat de doorbloeding en de bezenuwing naar de pols wordt gehinderd, er kan een inklemming van de zenuw ontstaan. Door het wegnemen van deze spanningen met osteopathische technieken kunnen ook de CTS-klachten verminderen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen