Osteopaat Solène2

Osteopathie: Simpelweg ‘a way of living’ voor Solène

Ik heb ervoor gekozen om mijn leven te wijden aan osteopathie omdat het in de eerste plaats een manuele geneeskunde is. Veel krachten bewegen door fysieke aanrakingen en het is daarmee een zintuig dat ideaal als therapeutische interventie kan worden gebruikt. Osteopathie is ook een natuurlijke therapie die op veel kwalen kan inwerken, zowel fysiek als emotioneel. Dit aspect heeft mij ook enorm geïnteresseerd, omdat het een alternatief is voor bepaalde medicijnen, als alleen de mechanica van het menselijk lichaam wordt beïnvloed. Tegenwoordig is osteopathie een therapie die op alle soorten patiënten kan worden toegepast, waardoor ik mensen van elke leeftijd uitstekend kan behandelen. Dit kan zowel preventief als curatief.

Ecole Supérieure d’ Osteopathie

Als afgestudeerde van de Ecole Supérieure d’Ostéopathie in Parijs (Frankrijk), waar ik 5 jaar permanente educatie heb gevolgd, is osteopathie een echte passie voor mij. Tijdens deze 5 jaar heb ik een volledige opleiding in theorie en praktijk kunnen volgen op alle soorten patiënten vanaf de geboorte tot op hoge leeftijd. Ik heb ervaring in het behandelen van patiënten binnen kraamklinieken, sportverenigingen, bejaardentehuizen en de particuliere sector. Het heeft me in staat gesteld om me te ontwikkelen binnen de principes van de osteopathie: Holisme, zelfherstellend vermogen en biomechanica.

Sporten zit haar in de genen

Ik ben een fantiek en gepassioneerd sporter. Ik ben sinds mijn vroege kinderjaren ondergedompeld in deze wereld, beginnend met zwemmen op 7-jarige leeftijd, doorgaand tot mijn 16e in competitieverband. Daarna heb ik me nog ontwikkeld in tal van sporten zoals karate, wintersporten en krachttraining. Tot op de dag van vandaag beoefen ik krachttraining, skiën en zwemmen, deze sporten zijn voor mij een manier om mezelf uit te drukken en voor mijn lichaam te zorgen.

Passie voor baby- en kinderosteopathie

Vanuit haar educatieve geschiedenis heeft Soléne ervaring met het behandelen van baby’s vanaf slechts een paar dagen oud, aangezien dit heel gebruikelijk is binnen de Franse gezondheidszorg.
Tegelijkertijd is ze ook erg geïnteresseerd in alles wat met het welzijn van kinderen te maken heeft, van hun voeding tot hun psychomotorische ontwikkeling. Omdat een osteopathische behandeling op elke levensstijl kan worden toegepast is Soléne in staat om behandelingen te verzorgen vanaf de eerste weken van iemands leven tot op hoge leeftijd.

Contact gegevens

+31 (0)20 26 141 99
info@osteopathielindeman.nl

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen