Osteopaat Nica Wesselink

Nica’s passie voor osteopathie

Na het afronden van mijn opleiding tot fysiotherapeute ben ik enthousiast aan de slag gegaan met het behandelen en de preventie van (sport) blessures. Goed kunnen bewegen om zo lichamelijk optimaal te presteren is zeer belangrijk. Om het functioneren van het lichaam nog beter te begrijpen ben ik de opleiding Osteopathie gaan volgen. Door de verworven kennis van de opleiding Osteopathie zie ik het lichaam als één geheel. Als therapeut kijk ik niet alleen naar de symptomen van de klacht, maar ik ga op zoek naar de onderliggende oorzaak. 

Niet alleen maar osteopaat

Voor en tijdens mijn studie osteopathie ben ik werkzaam geweest als fysiotherapeut bij praktijken in Amsterdam, Zwolle en Driebergen. Ik heb daar een uitgebreide expertise opgedaan in de behandeling van knie instabiliteitheup problemenrugpijn en schouderletsels. De combinatie van brede kennis van gewrichtsaandoeningen en met mijn specialisme als osteopaat ben ik in staat een breed scala van klachten te behandelen zoals rugpijn, nekpijnsportletselsverteringsproblematiekhardloopproblematiekfrozen shoulder, en hoofdpijn/migraine.

Scholing en mijn vaardigheden

Tijdens mijn werkzaamheden als fysiotherapeut heb ik de 5 jarige opleiding voor osteopathie gevolgd aan The International Academy of Osteopathie (IAO) in Zeist. Door mijn achtergrond als fysiotherapeute en trainster van Boothcamp ben ik erg geïnteresseerd in voeding en sport.

Sporten zit in mijn bloed

Naast mijn werk ben ik een fanatieke sportster. Crossfitten, hardlopen en snowboarden zijn mijn passie en ‘boosten’ mijn energielevel. Dit combineer ik ook graag met mijn andere hobby, koken en gezonde voeding. Dit zorgt bij mij voor de perfecte balans.
Mensen in mijn omgeving beschrijven me als spontaan, enthousiast, sportief, sociaal en ambitieus. Met deze eigenschappen probeer ik samen met de patiënt samen te werken en doelgericht de klachten te lijf te gaan.

Chronische klachten

Naast sportblessures en de behandeling van babies en kinderen heeft Nica ervaring in de behandeling van chronische klachten. Bij klachten die vaak al enkele jaren aanwezig zijn en zonder succes zijn behandeld bij andere therapeuten weet Nica toch een weg te vinden voor verbetering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan migraineartritisartrose van gewrichten of chronisch vermoeidheid syndroom (CVS).

Door mijn uitgebreide opleiding ben ik ook te consulteren voor de behandeling van babies en kinderen. Osteopathie is een prettige manier voor de baby om krampjeshuilen of reflux te verminderen. De behandeling verloopt rustig en al snel zal de aanraking voor opluchting zorgen bij uw baby. Ook kinderen zijn uitstekend te behandeling. We kunnen de ontwikkeling stimuleren en blokkades opheffen. Dit zorgt voor een verbetering van de motorische ontwikkeling, beter slapen, minder buikpijn of een snel herstel van sportblessures. 

Nica is geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).

Contact gegevens

+31 (0)20 26 141 99
info@osteopathielindeman.nl

Maak een afspraak

Maak een afspraak of nee contact op om een vraag te stellen