Find it, fix it, leave it!

Osteopaat Nica Wesselink

Nica’s passie voor osteopathie

Na het afronden van mijn opleiding tot fysiotherapeute ben ik enthousiast aan de slag gegaan met het behandelen en de preventie van (sport) blessures. Goed kunnen bewegen om zo lichamelijk optimaal te presteren is zeer belangrijk. Om het functioneren van het lichaam nog beter te begrijpen ben ik de opleiding Osteopathie gaan volgen. Door de verworven kennis van de opleiding Osteopathie zie ik het lichaam als één geheel. Als therapeut kijk ik niet alleen naar de symptomen van de klacht, maar ik ga op zoek naar de onderliggende oorzaak. Hierdoor zorg ik dat het lichaam weer in balans staat en je goed kan bewegen zonder klachten. Op Maandag en vrijdag ben ik werkzaam voor de praktijk op de locatie Amsterdam Centrum

Niet alleen maar osteopaat

Voor en tijdens mijn studie osteopathie ben ik werkzaam geweest  bij praktijken in Amsterdam, Zwolle en Driebergen. Ik heb daar een uitgebreide expertise opgedaan in de behandeling van knie instabiliteit, heup problemenrugpijn en schouderletsels. De combinatie van uitbreide kennis van gewrichtsaandoeningen en met mijn specialisme als osteopaat ben ik in staat een breed scala van klachten te behandelen zoals rugpijn, nekpijn, sportletsels, verteringsproblematiek, hardloopproblematiek, frozen shoulder, en hoofdpijn/migraine.

Scholing en mijn vaardigheden

Tijdens mijn werkzaamheden als fysiotherapeut heb ik de 5 jarige opleiding voor osteopathie gevolgd aan The International Academy of Osteopathie (IAO) in Zeist. Door mijn achtergrond als fysiotherapeute en trainster van Boothcamp ben ik erg geïnteresseerd in voeding en sport. Nu ik mijn studie osteopathie heb afgerond ga ik me blijvend door ontwikkelen in klachten bij baby’s, kinderenvolwassenen en sporters. 

Sporten zit in mijn bloed

Naast mijn werk ben ik een fanatieke sportster. Crossfitten, hardlopen en snowboarden zijn mijn passie en ‘boosten’ mijn energielevel. Dit combineer ik ook graag met mijn andere hobby, koken en gezonde voeding. Dit zorgt bij mij voor de perfecte balans.
Mensen in mijn omgeving beschrijven me als spontaan, enthousiast, sportief, sociaal en ambitieus. Met deze eigenschappen probeer ik samen met de patiënt samen te werken en doelgericht de klachten te lijf te gaan.

Chronische klachten

Naast sportblessures heeft Nica ervaring in de behandeling van chronische klachten. Bij klachten die vaak al enkele jaren aanwezig zijn en zonder succes zijn behandeld bij andere therapeuten weet Nica toch een weg te vinden voor verbetering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan migraine, artritisartrose van gewrichten of chronisch vermoeidheid syndroom (CVS).

Contact

Tel: +31 6 18686670
osteopaatnica@gmail.com

Maak een afspraak met Nica


  • Osteopathie Lindeman
  • Praktijk Amsterdam Zuid
  • Rooseveltlaan 78
  • 1078 NM Amsterdam
  • Praktijk Amsterdam Centrum
  • Valkenburgerstraat 188e
  • 1011 NC Amsterdam
  • [T] +31 (0)20 26 141 99
  • [E] info@osteopathielindeman.nl