Find it, fix it, leave it!

Met uw kind naar de Osteopaat

Osteopathie werkt erg effectief bij kinderen

Rond het eerste jaar leren kinderen lopen. Vanaf deze leeftijd zal het kind daarom geregeld vallen en zichzelf stoten. Kneuzingen op vervelende plekken in het lichaam kunnen voor verschillende klachten zorgen. Vanaf latere leeftijd gaan ze bij sportverenigingen waar ze geregeld kleine blessures of kneuzingen oplopen.  Osteopathie werkt gelukkig bijzonder effectief bij kinderen. Als osteopaat onderzoeken we of alle weefsels voldoende kunnen bewegen en of het kind ongemakken ervaart in het lichaam. 

Met wat voor klachten kunt u zoal terecht bij de osteopaat?

Hoe verloopt een behandeling bij de osteopaat?

De behandeling begint met een uitgebreid vraag gesprek. Hierin bespreken we de ziektegeschiedenis van uw kind en gaan we dieper in op enkele belangrijke gebeurtenissen. Hoe is de geboorte verlopen? Is uw kind geregeld ziek?  Heeft ze zich al eens heftig gestoten? Hoe gaat het op het kinderdagverblijf of op school? Hoe verloopt de ontwikkeling?

Daarna zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Tijdens dit onderzoek voelen we of er spanning zit in het lichaam. De osteopaat zoekt met zijn handen naar bewegingsverliezen in de buik, het bekken, de wervelkolom en de schedel. Hieruit kan de osteopaat conclusies trekken en kan er een behandelplan gemaakt worden. 

Meer over de behandeling.

Tijdens de behandeling gaan we met zachte massageachtige technieken ervoor zorgen dat de beweeglijkheid van het bindweefsel weer zo optimaal mogelijk wordt. Behandeling doet geen pijn en doorgaans gaan de kinderen de behandelingen steeds leuker vinden. Ze merken dat er meer vrijheid in het lichaam ontstaat. 

Welk resultaat kunt u verwachten?

Doorgaan kunt u binnen 3 tot 5 behandeling resultaat verwachten. U merkt dat uw kind speelser wordt, geduldiger, makkelijk contact maakt met vriendjes en minder klaagt over pijn. De leidsters op het kinderdagverblijf of leraren op school merken ook vaak dat de kindjes het beter gaan doen in de groep, makkelijke meekunnen met de gymles en zich beter ontwikkelen. 


 

 


  • Osteopathie Lindeman
  • Praktijk Amsterdam Zuid
  • Rooseveltlaan 78
  • 1078 NM Amsterdam
  • Praktijk Amsterdam Centrum
  • Valkenburgerstraat 188e
  • 1011 NC Amsterdam
  • [T] +31 (0)20 26 141 99
  • [E] info@osteopathielindeman.nl