Find it, fix it, leave it!

Osteopaat Remco Lindeman

Contactgegevens

Info@osteopathielindeman.nl
+31 6 24393070
Maak online een afspraak

International Academy of Osteopathy

Remco Lindeman heeft de vierjarige fulltime bachelor opleiding osteopathie gevolgd aan de International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent (Belgie). In 2011 studeerde hij hieraan af en verdiende daarmee de titel BSc (hons) Ost. Med. Het werd hem snel duidelijk dat de beweeglijkheid van alle weefsels in het lichaam een uiterst belangrijk aspect is voor de gezondheid. De combinatie van een grondige medische kennis, de holistischie benadering en en het integreren van de subtiele manuele technieken op de gehele mens, overtuigde Remco van de kracht van osteopathie.

Sport Osteopathie

Na de basisopleiding in Gent is Remco zich middels diverse nascholingen blijven specificeren. Remco volgt de permanente opleiding "sport Osteopathie" in Gent van Dr. Shafer. Deze behandelmethode is uitermate geschikt voor sportblessures en gewrichtsklachten, zoals knieblessures en schouderblessures

Embryologie en de behandeling voor kinderen en baby's

Verder heeft hij de tweejarige opleiding "geintegreerde technieken" gevolgd van Dhr Frank de Bakker. Een opleiding die teruggrijpt naar de grondbeginselen van de embryologie en uitermate geschikt is voor de behandeling van baby's en kinderen. Osteopathie is met name erg geschikt bij de behandeling van: Huilbaby's, darmkrampen, voorkeurshoudingen, reflux of slecht slapen. 

Fysiotherapie

Van 2002 tot 2006 studeerde Remco fysiotherapie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Tijdens zijn afstudeerjaar ontwikkelde hij een revalidatieprotocol voor jeugdvoetballers in een betaald voetbal organisatie. Dit protocol is er opgericht rekening te houden met de groei en hormonale ontwikkeling van de voetballers in de puberteit. Na een jaar gewerkt te hebben als fysiotherapeut in een praktijk in Noord-Brabant maakte Remco de beslissing om weer full-time de schoolbanken in te gaan om zich nog meer te specialiseren in het menselijk lichaam.

Beroepsvereniging en register

Remco is geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).

 


  • Osteopathie Lindeman
  • Praktijk Amsterdam Zuid
  • Rooseveltlaan 78
  • 1078 NM Amsterdam
  • Praktijk Amsterdam Centrum
  • Valkenburgerstraat 188e
  • 1011 NC Amsterdam
  • [T] +31 (0)20 26 141 99
  • [E] info@osteopathielindeman.nl