Find it, fix it, leave it!

Babyosteopaat in Amsterdam

Specialisatie van onze praktijk

Nica Wesselink en Remco Lindeman richten zich binnen de praktijk met name op de behandeling van baby's en kinderen.

De invloed van een geboortetrauma

De geboorte is voor elke baby een bijzonder stressvolle gebeurtenis waarbij veel mechanische krachten op een baby in werken. De krachten waarmee deze weeën inwerken op het schedeltje van de baby kunnen gemakkelijk voor mechanische blokkades zorgen.

Een voorbeeld hiervan is wanneer de “nog zachte” fontanellen bij de schedel van de baby, tijdens het verlaten van het moederlichaam, over elkaar heen schuiven. Als deze fontanellen niet goed terugschuiven raken bepaalde schedelstructuren beklemd. Hieropvolgend raken bloedvaten en zenuwen bekneld en geïrriteerd. Dit kan hierdoor een oorzaak zijn voor een huilbaby, darmkrampjes of slaapproblemen. De osteopaat behandelt natuurlijk niet alleen de schedel. Net als bij volwassenen wordt heel het lichaam onderzocht en behandeld.

Klachten die wij zoal behandelen

Reviews

Hoe verloopt het onderzoek bij de osteopaat?

De behandeling begint met een uitgebreid vraaggesprek. Hierin bespreken we de ziektegeschiedenis van uw kind en gaan we dieper in op enkele belangrijke gebeurtenissen. Hoe is de geboorte verlopen? Is uw kind geregeld ziek?  Hoe gaat het op het kinderdagverblijf? Kan u kind goed poepen? En hoe gaat het drinken?

Daarna zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Tijdens dit onderzoek voelen we of er spanning zit in het lichaam. De osteopaat zoekt met zijn handen naar bewegingsverliezen in de buik, het bekken, de wervelkolom en de schedel. Hieruit kan de osteopaat conclusies trekken en kan er een behandelplan gemaakt worden. 

Meer over de behandeling.

Tijdens de behandeling gaan we met zachte massageachtige technieken ervoor zorgen dat de beweeglijkheid van het bindweefsel weer zo optimaal mogelijk wordt. Behandeling doet geen pijn en doorgaans gaan de baby's de behandelingen steeds leuker vinden. Ze merken dat er meer vrijheid in het lichaam ontstaat. 

Voor wie?

Elke baby heeft in principe baat bij een behandeling door de osteopaat. Een controlebehandeling is altijd erg zinvol om problemen in de toekomst te voorkomen. Hoe jonger de kinderen zijn hoe sneller ze reageren op een behandeling. Geen enkele behandeling bij een baby verloopt hetzelfde. De prikkel die de osteopaat toedient ter genezing wordt dan ook nauwkeurig afgestemd op de belastbaarheid uw kind.

Meer informatie

Indien u nog vragen heeft of graag toch informatie wilt kunt u altijd contact opnemen met één van onze therapeuten Remco Lindeman en Nica Wesselink.


  • Osteopathie Lindeman
  • Praktijk Amsterdam Zuid
  • Rooseveltlaan 78
  • 1078 NM Amsterdam
  • Praktijk Amsterdam Centrum
  • Valkenburgerstraat 188e
  • 1011 NC Amsterdam
  • [T] +31 (0)20 26 141 99
  • [E] info@osteopathielindeman.nl